Alle 4 resultaten

Kanna (Sceletium Tortuosum)

Sceletium Turtuosum (Kanna) is een populair kruidenextract dat bekend staat om de pychoactieve en anti-depressieve werking. Het plantje waar het extractie van wordt gemaakt komt uit de IJskruid familie die in Zuid Afrika veel voorkomt. Dit middel is van oudsher bekend om de positieve werking op de stemming. Vooral bij jagers en herders van de Hottentottenstam was het kruid gewild.

Kanna staat ook wel bekend onder de naam “Kauwgoed of Kougoed”. Vroeger kouwde men namelijk voornamelijk op de gefermenteerde plant, vandaar de naam. Tegenwoordig wordt het kruid vaak gesnoven of gerookt. Ook wordt er thee van gezet of wordt het gekauwd in een stukje kauwgum.

Kanna kan in lage doseringen de stemming verbeteren en angsten verminderen. Ook verminderd het stressgevoelens en onderdrukt het de honger. In hoge doseringen wordt een verhoogd gevoel van verbondenheid met de mensen en de wereld om je heen en ook euforie. Kanna om die reden ook weleens met XTC (Methylenedioxymethamphetamine MDMA) vergeleken vanwege de positieve effecten op de stemming.

In het kruid zit een stof genaamd Mesembrine wat een alkaloïde is. Deze stof staat bekend om een rustgevend effect. Het zorgt ervoor dat de hersenen ook blijven functioneren als er minder neurotransmitters aanwezig zijn van het type serotonine.

Sceletium Turtuosum (Kanna) bestellen bij 2be-Aware

Wij verkopen diverse soorten Kanna die van verschillende sterkten zijn. Van het 10x extract tot ET2.

De waardering van www.2be-aware.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 170 reviews.